Eigenzinnige fles voor Boomsma Gin

Boomsma introduceert een gin, in een fles die door Sogood is ontworpen.

Boomsma Distilleerderij werd in 1883 opgericht in Leeuwarden, dus zo’n 130 jaar geleden verscheen de eerste fles “oude Friesche” Boomsma Beerenburger en Boomsma Jenever. Deze bijzondere producten zijn nog steeds geliefd bij een grote groep liefhebbers. De jarenlange heritage en expertise in het werken met kruiden, het maken van jenever en de recente uitbreiding met de koperen distilleerketel heeft nu geleid tot het maken van een Boomsma Gin.

In de nieuwe Boomsma gin worden twaalf verschillende kruiden verwerkt waaronder citroen en oranje schil, zoethout, gezegende distel, oranjeappel, duizend guldenkruid en laurier.

AG twinkels C 013
Boomsma Gin in een door Sogood ontworpen fles

Friese Gin

Saskia Boomsma: “Nu hebben wij eindelijk een echte Friese gin. We distilleren zelf in onze koperen ketel, zodat alles van het product een echte Friese origine heeft. De smaak onderscheid zich door de typische Friese kruiden.”

Vandaag de dag wordt het volledig zelfstandig familie bedrijf gerund door de vijfde generatie, broer en zus Chantoine en Saskia Boomsma. Onlangs zijn de eerste toekomstplannen gerealiseerd met de aanschaf van een geavanceerde koperen distilleerketel. Deze ketel maakt het mogelijk om nog meer bijzondere distillaten te creëren.

Eigenzinnige vorm

Rob Verhaart, creatief directeur van SOGOOD: “Hoewel het merk en product Fries zijn, wil de Boomsma familie niet een typische traditionele Friese uitstraling. Wij waren vrij om de flesvorm en gehele aankleding ervan te ontwikkelen. In het archief van Boomsma stuitten wij op het eigenzinnige ruitlogo dat uit het begin van de vorige eeuw stamt. Dat hebben wij als uitgangspunt genomen om de fles te verrijken. Hierdoor heeft de fles veel eigenheid en karakter gekregen, met een knipoog naar de tijd van de roerige jaren ‘20 en ‘30 om de historie van het merk te onderstrepen. Het is een statement en tegelijk een moderne klassieker.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *