Champagne uit een sardineblik

De bekende producent van champagne Veuve Clicot bedenkt ieder jaar een opvallende manier om de champagneflessen in het feestseizoen aan de man te brengen. Dit jaar is de verpakking origineel. De opdracht aan de producent van de blikverpakkingen was om de industriële uitstraling van het al oude sardine blikje om te zetten naar een geschenkverpakking voor champagne. Voor de blikproducent was vooral de gegolfde zijkant van het blik een  uitdaging. Dat betekende dat er met de dikte van het materiaal moest worden gespeeld om stabiliteit te houden. De grootste uitdaging op de productielijn was de traditionele ringsluiting van het sardineblikje, die op deze luxe grote broer moest worden aangebracht. Er was een speciale machine voor nodig. De verpakking is meerdere malen onderscheiden en zorgt momenteel voor een flinke verkoopimpuls voor de champagne. De totale ontwikkeltijd bedroeg negen maanden.

www.virojanglor.fr

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *