Foodwaste, zo pak je dat aan! Inschrijving geopend.

We gooien veel voedsel weg. Teveel: zo’n 47 kilo per hoofd van de bevolking per jaar. Overal in de keten is er verlies, maar aan het einde, bij de consument, gaat het pas echt mis. Hoe pak je dit probleem aan? Sprekers uit de wereld van wetenschap, onderzoek, verpakkingsindustrie, food, horeca en retail geven hun visie in presentaties en paneldiscussies op het Foodwastecongres op 7 oktober.

Dagvoorzitter is Hester Klein Lankhorst, directeur van te kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Sprekers:

Thomas Luttikhold

Adviseur en ondernemer, Wastewatchers. Invalshoek: projecten bij institutionele markt en horeca

Katarina Nilsson, Ph.D

Sr. Project Manager, Swedish Research Institutes. Invalshoek: verpakkin als oplossing

Marjan Ippel

Foodtrendwatcher, Talkin’Food.

Eef de Ferrante

Executive Director, Active & Intelligent Packaging Industry Association (AIPIA ). Invalshoek: Smart & Intelligent Packaging

  1. Toine Timmermans

Programma manager duurzame voedselketens, Wageningen University & Research (WUR). Invalshoek: ketenoptimalistie

Puck Kerkhoven

Culinair journalist. Auteur van Kookboek van het Jaar 2014: het nieuwe kliekjesboek., waarin overgeblebven voedsel de basis is voor de recepten.

Panelgesprek

Hester Klein Lankhorst bespreekt met “redders” Chantal Engelen (Kromkommer) en Djaja van den Berg (InStock) wat hun drijfveren zijn, de resultaten en waar zij kansen zien. Ook Liliane van Heteren Manager Sustainable Retailing van Albert Heijn schuift aan voor deze discussie.

Met Taco Kingma (FrieslandCampina) en Dennis Iseger (Arla) wordt besproken hoe zij tegen de problematiek aankijken, hoe zij voedselverspilling bestrijden en wat hun doel en ambitie is.

Mis deze middag niet! Schrijf u  nu in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *