Van Heertum Design VHD wint de internationale Red Dot Award

Voor het food packaging design van San Mauro, is Van Heertum Design (VHD) bekroond met de felbegeerde Red Dot als onderdeel van de Red Dot Award: Communication Design 2016, de wereldwijd gerenommeerde design competitie. In beoordelingssessies, die meerdere dagen duurden, hebben de 26 experts van de Red Dot jury elk van het grote aantal inzendingen individueel beoordeeld. Dit jaar waren er maar liefst inzendingen vanuit 46 verschillende landen.

San Mauro is een producent van premium olijfolie. Echter voor de uitbreiding naar het food segment, moest een nieuwe verpakking ontwikkeld worden. Alle producten worden in combinatie met de eigen olijfolie geproduceerd en zijn weer van de hoogst mogelijke kwaliteit. Een echt delicatesse assortiment, wat ook zo in de markt gezet moest worden. De producten zijn een artisjok pasta en artisjokken in olijfolie. Het unieke van deze producten is dat ze beide maar uit twee hoofdingrediënten bestaan, artisjok en olijfolie. Deze twee ingrediënten worden samen 1 eindproduct. “Dit is ook de inspiratie geweest voor de verpakkingsvorm en  het verpakkingsconcept.”, zegt Rob van Heertum, Strategy Director en Partner bij VHD. “De verpakking bestaat namelijk ook uit twee onderdelen, die perfect in elkaar passen en samen 1 unieke verpakking vormen.” Een glazen pot die het product bevat en beschermt, in combinatie met de perfect passende slide-on box, een unieke vertoning in het schap. Verder brengt het strakke en luxueuze grafische ontwerp van de verpakking ook meteen het Italiaanse karakter van het product over.

San-Mauro-Red-Dot-1
San Mauro werd ook bekroond bij de NL Packaging Awards

“Het toenemende internationale karakter van onze design competitie is het bewijs van zijn groeiende reputatie in de globale ontwerp wereld”, zegt Prof. Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot. “We zijn erg blij met de competitie van dit jaar en zijn blij met de zeer hoge standaard van de award-winnende projecten uit de hele wereld. In de wereld van vandaag, zijn communicatie ontwerpers de katalysator tussen de werelden van taal, economie en technologie geworden, met andere woorden, zij zijn de motor van de vooruitgang. Meer dan ooit willen we een stuwende kracht voor de ontwikkeling en trends in de sector zijn en geven we zowel gevestigde als up-and-coming designers de mogelijkheid om hun plaats in de markt te vinden en op te eisen. De Red Dot zegel van kwaliteit, die in de hele wereld bekend staat voor het hoogste designniveau, helpt hen om dit te bereiken. ”

Prijsuitreiking en tentoonstelling
De winnaars zullen worden gehonoreerd op 4 november as in Berlijn, waar voor de zesde keer op rij, het Red Dot gala zal plaatsvinden in het Konzerthaus Berlin. Daarna zullen de Red Dot prijswinnaars worden geëerd in de Nacht Der Designers in het E-Werk in Berlijn. Hier zal, in een tentoonstelling voor 1 nacht, de exclusieve winnaars expositie “Design on Stage” worden gepresenteerd. Het bekroonde San Mauro project van VHD zal daar uiteraard ook te zien zijn.

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *