100% gerecyclede kunststof, geschikt voor food toepassingen

Met het enorme succes van Retran®-verpakkingen heeft Bell samen met grondstoffenfabrikanten een nog hoger percentage post-consumer afval kunnen verwerken in dit product. Maar nu heeft het bedrijf Retran-verpakkingen van 100% post-consumer afval bereikt. Het materiaal is is goedgekeurd door het European Food Standards Agency voor direct contact met voedsel. Traditioneel hebben de oppervlakken van Retran® een nieuwe laag film nodig voor voedseltoepassingen, maar de nieuwe formulering betekent dat een nieuwe laag film niet langer nodig is.

100% gerecycled

Het nieuwe materiaal bevat 100% gerecycled polymeer dat is afgeleid van huishoudelijk afval, d.w.z. plastic afval dat is weggegooid, verzameld, gesorteerd en teruggebracht in materiaal dat opnieuw kan worden gebruikt. Cruciaal voor het product is de bron van het afval dat essentieel is om de continuïteit van de levering te waarborgen en weinig of geen verschil in de kleur van de film van batch tot batch te behouden. Retailers hebben zekerheid nodig over de herkomst van hun verpakking en daarom is het nieuwe materiaal dat Bell levert volledig gecertificeerd.

Nieuwe toepassingen

In een reactie op de ontwikkeling zegt Managing Director Peter Lennie:  “Toen we Retran® voor het eerst lanceerden met 70% gerecyclede inhoud, was onze belangrijkste klantenkring verheugd, maar onze ambitie is altijd geweest om het magische cijfer van 100% te bereiken en dit opent een reeks nieuwe toepassingsgebieden voor onze verpakkingsoplossingen. Dit is de meest opwindende ontwikkeling die Bell in 2019 heeft aangekondigd en we weten dat het een enorm succes zal worden in heel Europa. Met de vraag van de overheid, de lokale overheid en de consument naar verbeterde recyclebaarheid, biedt Retran® een fantastische kans en levert het een 100% recyclebaar eindproduct. Het nieuwe materiaal wordt momenteel getest bij enkele belangrijke klanten en zodra we hun feedback hebben, zullen we het materiaal naar de rest van ons klantenbestand uitrollen.”

bellpackaging.com.

Managing Director Peter Lennie
Managing Director Peter Lennie

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *