AH Candy Line wint award ‘private label’

AH Candy Line is de winnaar van de NL Packaging Award ‘16 in de categorie ‘private label’. De runner-up is Gamma Wood & Wall. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de (allereerste) NL Packaging Awards in Studio 21 in Hilversum.

AH Candy Line was een inzending van dBOD. De jury: ‘Een productlijn die goed scoort op alle fronten, van creativiteit en attractiviteit voor de consument tot gebruiksvriendelijkheid. Deze witte productlijn valt op in het snoepschap, waar gewoonlijk zwart, roze en rood de boventoon voeren. Het design – speelse tekeningen in combinatie met een haarscherpe productpresentatie – is consistent doorgevoerd door de hele lijn, met een duidelijk onderscheid tussen de verschillende producten. Het logo van Albert Heijn is opvallend, maar niet storend aanwezig.’

AH drop P-1614 foto 2

Gamma Wood & Wall
De runner-up in deze categorie is Gamma Wood & Wall, ingezonden door VBAT. ‘Less is more. Die spreuk komt goed tot zijn recht in deze lijn verfblikken. Je ziet in een oogopslag wat het is, van wie het is en waar het op moet. De typografie en dierentekeningen maken een speelse knipoog naar de Engelse cultuur. De matte uitstraling ondersteunt de productbelofte: extra matte krijtverf. Een aanwinst voor de verfcategorie’, aldus de jury.

opname 3 Gamma wood wall3_def

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *