Combipack: MAP-verpakking met 80% minder kunststof

In 2004 ontwikkelde het Franse bedrijf Packalim speciaal voor een grote producent van vleesproducten een verpakking die geschikt is om te verpakken onder beschermende atmosfeer en toch een minimaal aandeel aan kunststof heeft. Dit unieke MAP verpakkingsconcept bleef vreemd genoeg lang bewaard voor deze speciale klant. Sinds kort maakt Packalim deel uit van de P. van de Velde Group en daardoor kan iedereen er kennis mee maken.

Kunststofaandeel slechts 20%

Combipack is een samengestelde verpakking en bestaat uit een duplex kartonnen buitenzijde en een dunne film van kunststof, die het mogelijk maakt de verpakking luchtdicht te verpakken. In vergelijking tot de klassieke MAP verpakkingen is het kunststofaandeel van de verpakking nog maar 20%. Bovendien is het kunststof heel eenvoudig te scheiden van het karton. De Combipack wordt genest aan de klant geleverd en is direct klaar om te vullen en te sluiten. De verpakking is volledig te integreren in een bestaande verpakkingslijn.

Optimale exposure

Het duplex karton laat zich uitstekend aan buiten èn binnenzijde bedrukken. De bedrukking komt immers niet met het product in aanraking. De communicatiemogelijkheden van de verpakking zijn hiermee optimaal benut.

Verschillende vormen

Combipack is in 3 verschillende vormen leverbaar. Classicpack is de basisvorm. Salades, maaltijden, vleessnacks worden in de combipack gevuld en met een sealbaar deksel wordt de verpakking luchtdicht afgesloten. Nomabox bevat een afgeschermde ruimte om bijvoorbeeld een lepeltje of een andere accessoire mee te leveren. Denk hierbij aan een éénpersoons maaltijdsalade in het “to-go” afzetkanaal . Doublepack wordt geleverd in de vorm van een zogenaamde hamburgerverpakking. De consument kan de double pack met product en al in de magnetron bereiden. Een zogenaamd suspector plaatje zorgt ondanks de bereiding in de magnetron toch voor een krokant laagje om het product.

www.pvandeveldegroup.com

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *