Dow maakt mono PE verpakking voor wasmiddel mogelijk

Een succesvolle gezamenlijke ontwikkeling van Dow, merkeigenaar RB en converter Drukpol.Flexo heeft geleid tot de creatie van een nieuwe hersluitbare stazak die is ontworpen voor recycleerbaarheid en opname in bestaande recyclingstromen. Hiervoor is gebruik gemaakt van Dow’s polyethyleen (PE) films, om tot een goed functionerende verpakking van monomateriaal te komen.

Hout als basis kunststof

Dow integreert op hout gebaseerde UPM BioVerno hernieuwbare nafta – een belangrijke grondstof die wordt gebruikt om kunststoffen te ontwikkelen – voor productie van biobased polyethyleen (PE) in Terneuzen, voor gebruik in verpakkingstoepassingen zoals. Na een succesvol proefprogramma van een jaar, is Dow nu van plan de productie op te schalen en de toenemende wereldwijde vraag naar hernieuwbare kunststoffen aan te pakken.

Gerecylcede krimpfolie

Dow introduceerde ook  nieuwe hars, gemaakt met 70 procent gerecycled plastic. Deze nieuwe oplossing, Dow Agility CE, is het eerste post-consumer gerecycleerde (PCR) productaanbod van Dow met een hoog percentage post-consumer plastic afval. Deze nieuwe hars bestaat uit een polyethyleen met lage dichtheid (LDPE) waarin gerecyclede krimpfoilie is verwerkt zonder in te leveren op materiaalkwaliteit en functionaliteit in de uiteindelijke toepassing.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *