Eerlijke chocola in composteerbare folie

Het Italiaanse Fair Trade chocolademerk Alce Nero is tegenwoordig in een composteerbare verpakkingsfolie in het schap te vinden.
Alce Nero verkoopt sinds de start van het bedrijf organisch geteelde producten. Daarbij zijn de cacaoboeren, bijenhouders en chocoladeproducenten mede-eigenaar van het bedrijf, waarmee zichzelf een Fair Trade merk noemen.
Het merk vond het bij een product uit organisch geteelde grondstoffen passen om de wikkel voor haar chocoladerepen te veranderen van een standaard kunststof folie uit minerale olie naar een biodegradeerbare variant. Het kwam daarbij uit op gemetalliseerde NatureFlex van Innovia Films. Volgens Alce Nero niet alleen vanwege haar milieuvriendelijke eigenschappen, maar ook door haar barrier- en antistatische eigenschappen en sterke glans.
De grondstof voor deze folie is afkomstig uit hout die uit verantwoorde beheerde bossen afkomstig is. Het product is da nook EN13432 gecertificeerd. De folie wordt volgens Innovia binnen enkele weken afgebroken, zowel in een particuliere composteerbak als in een industriele installatie.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *