EPN-netwerkbijeenkomst over merkenmanagement

Onlangs hield het Effective Packaging (Network EPN) de tweede netwerkbijeenkomst. De deelnemers waren na afloop enthousiast over het zowel het strategisch niveau, de inspirationele waarde als de mogelijkheden om met collega’s uit het vak te netwerken. Tijdens deze bijeenkomst stonden twee thema’s centraal in de presentaties: Het nieuwe merk denken (en doen) en Onderscheidend vermogen met eigenmerkproducten. Rik Keessen (Brand Tailor bij Mountain) en Annemarie Wanders (verantwoordelijk voor de merken Old Amsterdam en Maasland bij Westland Kaas) stonden uitgebreid stil bij de dynamische wereld van merkenmanagement. Marketeers bij zowel A-merken als huismerken ontdekken steeds meer dat de oude manier van werken onvoldoende efficiënt en effectief zijn. Ze stonden uitgebreid stil bij de grondslagen hiervan, de trends en de toepassing daarvan in de praktijk. Albert Heijn designmanagers Floor Derksen en Sandra Rooijmans gingen uitgebreid in op het onderscheidend vermogen van huismerken. De huismerken van AH kunnen worden gezien als een groot, succesvol en sterk merk met een hoge voorkeur bij de consument. Twee cases gaven een uitgebreid kijkje in de Albert Heijn-keuken. Floor Derksen ging uitgebreid op de relaunch van Perla-koffie en Sandra Rooijmans presenteerde de relaunch van het Delicate chocolade-assortiment.
De initiatiefnemers van het Effective Packaging Network melden dat naast het organiseren van platformbijeenkomsten komend jaar ook veel energie gestoken gaat worden in het opzetten van een online platform/netwerk waarbij informatie, communicatie en verbondenheid wordt gerealiseerd. Hoger gelegen doel is om samen waarde te ontwikkelen.
Initiatiefnemers van het Effective Packaging Network zijn: Rik Keessen, Mountain Design; Prof. Roland ten Klooster, Plato design/UvT; Dick Bais, Get Pact Packaging en Brandmanagement; Edgar van de Velde, FroQ Brandservices; Bart Massa, Marktonderzoekbureau Validators; Karel-Jan van den Hoven, Auxilius merkenmanagement.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *