Happy Eyes: merkbeleving door multifunctionaliteit

Verwen je ogen! Met deze boodschap lanceert Oté Optics de Happy Eyes-productlijn. GBO Innovation makers ontwikkelde een secundaire verpakking met een flinke dosis aantrekkingskracht.

Oté Optics zocht voor de nieuwe productlijn Happy Eyes-oogdruppels en -sprays een originele verpakking en kwam met die vraag bij ontwerpbureau GBO (Helmond). Bas Berkhout, new business director bij GBO Innovation makers: ‘Ons idee was een secundaire verpakking te maken die niet alleen het flesje beschermt, maar ook het product meer body geeft en extra functionaliteit biedt. Door een spiegeltje in het ontwerp te integreren, creëerden we een dubbele functie en een optimale gebruikerservaring.’

Tapse vorm

Er ging een eenvoudige schets van het ontwerp naar Oté. De leverancier van onder meer lenzenvloeistoffen en oogdruppels reageerde direct positief. ‘Dit soort producten zitten meestal in een doosje verpakt. Maar voor de Happy Eyes-lijn wilden wij iets heel anders: een praktische verpakking, die opvalt en waar je blij van wordt’, vertelt Renske Bagerman van Oté. ‘Dit ontwerp combineert uiteenlopende functionaliteiten met een aantrekkelijke, speelse uitstraling. Het creëert bovendien meer product.’ Ook is ze te spreken over de verpakkingsvorm. ‘Die loopt taps toe en die vorm ligt comfortabel in de hand.’ Berkhout vertelt dat dit nog wel een uitdaging was. ‘Tijdens het ontwerpproces hebben we veel 3D-printmodellen gemaakt om tot de meest optimale vorm te komen. Doordat de verpakking naar boven toe slanker wordt, oogt het geheel elegant en uitnodigend. Iedereen pakt het direct op.’ Met dit model ging grafisch bureau Tikkl uit Uden, verantwoordelijk voor de huisstijl van Oté, vervolgens aan de slag. Dit team verzorgde de grafische vormgeving van de Happy Eyes-lijn.

 

Lees het volledige artikel in Verpakken

Tekst: Corina Gunneman Foto’s: GBO, Oté Optics

Info: www.gbo.eu  www.otéoptics.nl

www.happyeyes.eu

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *