Van Heertum Design VHD wint Red Dot Award 2017

De jury voor de Red Dot Award: Communicatie Design 2017 heeft de winnaars vastgesteld. In een proces dat uit meerdere dagen bestond, beoordeelden de 24 deskundigen meer dan 8.000 creatieve werken van designbureaus, ontwerpers en bedrijven uit 50 deelnemende landen. VHD kreeg de felbegeerde Red Dot Award, in de categorie Packaging Design, voor het Cráneo Organic Mezcal verpakkingsontwerp. Eerder dit jaar won VHD ook al een NL Packaging Award met dezelfde fles.

Merkwaarden onderstreept

Rob van Heertum, partner bij VHD, ligt toe; “Cráneo is een organisch geproduceerde Mezcal met merkwaarden zoals authentiek vakmanschap en de Mexicaanse cultuur. We hebben de beschikbare materialen en productietechnieken gebruikt om deze merkwaarden te onderstrepen en te versterken door middel van het verpakkingsdesign. In het ontwerp gebruiken we handgeblazen flessen van 100% gerecycleerd glas met etiketten van gerecycleerd papier, gedrukt met soja-inkt en op de flessen gelijmd met behulp van plantaardige lijm. Als finishing touch werden houten doppen en natuurlijke kurk gebruikt. Verder werd vakmanschap ook letterlijk toegepast in het grafisch ontwerpproces, door origineel houtsnijwerk te creëren voor het labeldesign.”

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: “Ik ben verheugd dat bureaus, ontwerpers en bedrijven uit de hele wereld opnieuw de Red Dot Award hebben gebruikt als evaluatieplatform voor design. Het is belangrijk om je eigen prestaties te blijven onderzoeken om het potentieel voor succes voortdurend te verbeteren en te maximaliseren. Ik feliciteer de Red Dot-winnaars met de hoge ontwerpkwaliteit van hun werk. De prijs getuigt van het feit dat ze de juiste ontwerpstrategie nastreven.”

Uitreiking in Berlijn

De prijsuitreiking voor de Red Dot Award: Communicatie Design 2017 vindt plaats op 27 oktober. Tijdens het Red Dot Gala in het Konzerthaus (Berlijn, Duitsland) zullen ook de Red Dot: Best of the Best en Red Dot: de Grand Prix winnaars hun trofeeën ontvangen. Op de daaropvolgende Designer’s Night in het E-Werk Berlijn krijgen de Red Dot winnaars hun welverdiende certificaten en zullen ze samen hun succes vieren. Daarnaast presenteert de exclusieve winnaars-exhibition “Design on Stage” de bekroonde werken op het after-show feest, inclusief de Cráneo Organic Mezcal fles.

Het bekroonde project van Van Heertum Design wordt ook gepresenteerd in het International Yearbook Communication Design 2017/2018. Het wordt gepubliceerd op 14 november 2017 en documenteert de state of the art in mondiaal communicatieontwerp.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *