IPP: duurzaam verpakken begint bij duurzame basismaterialen

De markt blijft  in beweging wanneer het gaat om duurzame verpakkingen. Steeds meer consumenten willen een verpakking gemaakt van duurzame of hernieuwbare grondstoffen. IPP ziet daar als materialenspecialist een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Met haar uitgebreide kennis van basismaterialen adviseert IPP brand owners, verpakkingsdesigners en verwerkers over de inzet van het juiste basismateriaal. En hoe op een efficiënte manier duurzame materialen ingezet kunnen worden.

Vouwkarton

Voor voedselverpakkingen wordt nog vaak gekozen voor een vouwkarton met PE coating. Toch kunt u barrière eigenschappen zoals vochtbestendigheid ook op een andere manier bereiken. IPP biedt vouwkarton met composteerbare coatings, een duurzame oplossing voor vele voedselverpakkingen. Door de composteerbare coating is de verpakking vocht- en vetresistent en nog steeds uitstekend te bedrukken. Zo kunt u een monomateriaal inzetten voor uw verpakking.

Microgolfkarton

Microgolfkarton is een uitstekende keuze voor een sterke lichtgewicht verpakking. Het is een samengesteld materiaal van gegolfd papier met een eenzijdige of tweezijdige liner en is zowel conventioneel als digitaal te verwerken. Deze meerlaagse opbouw geeft dit product ook een isolerende werking. Met microgolfkarton bespaart u op het gewicht van uw verpakking.

Wie meer wil weten over duurzame materialen voor verpakkingen kan  IPP bezoeken op stand C06 op het NL Packaging Event  www.ipp.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *