Lipton gaat 60 miljoen kunststof flessen verduurzamen

Duurzame Lipton-fles

Frisdrankmerk Lipton https://www.lipton.nl komt volgend jaar met kunststof flessen van 100% gerecycled plastic. Het gaat om 60 miljoen flessen die dan volledig recyclebaar zijn. Daarmee draagt het merk bij aan de reductie van de totale plastic consumptie https://www.plasticsoupfoundation.org.

Circulair merk

Het verduurzamen van verpakkingen sluit aan bij de strategie van Lipton: een volledig circulair merk worden. Lipton is het eerste frisdrankmerk in Nederland dat op zo’n grote schaal aan de slag gaat. Voor de nieuw flessen wordt rPET2 toegepast. Dit bespaart volgens de producent 1.400 ton aan nieuw plastic per jaar. Ook betekent het 40% minder CO2-uitstoot. De Europese doelstelling https://www.europa-nu.nl is om alle Lipton-flessen vanaf 2023 van gerecycled plastic te maken.

Voortrekkersrol

Joost Houben, Marketing Director Refreshment Benelux: ‘Wij zijn trots op deze stap. Lipton vervult daarmee de voortrekkersrol binnen de sector in Nederland én voor Lipton wereldwijd. We hopen hiermee ook andere merken en bedrijven te inspireren. We kunnen de hele keten alleen verduurzamen als we het samen doen.’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *