Luxe Pack Monaco: L’Oréal en Albéa introduceren paperbased tube

Om de hoeveelheid kunststof in verpakkingen te reduceren, introduceren Albéa, producent van uiteenlopende cosmeticaverpakkingen voor klanten wereldwijd en L’Oréal  een op paperbased tube voor cosmetica.

Papier én kunststof

De tube bestaat uit een laminaat van papier en twee dunne lagen polyethyleen aan elke kant. Een kleine hoeveelheid kunststof aan de binnenzijde van de tube is nodig om de kwaliteit van het verpakte product te kunnen garanderen. Het laagje kunststof aan de buitenzijde is nodig om beschadigingen tijdens lijmen en gebruik te voorkomen.

Introductie in 2020

Albéa investeert voor de productie van deze tubes in nieuwe machinelijnen in haar fabriek in Polen en mogelijk ook in Frankrijk. De nieuwe technologie is exclusief ontwikkeld voor L’Oréal. De merkeigenaar zal in de tweede helft van 2020 de eerste cosmeticaproducten in deze nieuwe verpakkingen lanceren. Met deze milieuvriendelijkere verpakkingsoplossing  verbetert het merk zijn ecologische voetafdruk. De nieuwe tube kan worden verwerkt in bestaande recyclingsystemen.

https://www.albea-group.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *