Mooiste verpakkingen: brand bierflesje

In de serie Countdown top 10 ziet u de, volgens de redactie, mooiste verpakkingen van 2014 die in Verpakken zijn gepubliceerd. Met vandaag een Limburgs product: Brand.

 

NR04 bierflesjeNu het jaar bijna op zijn einde loopt, vliegen de terugblikken je om de oren. En ook de redactie van Verpakken laat die kans niet aan zich voorbijgaan. Wij grijpen dit moment aan om eens terug te bladeren in de edities van het afgelopen jaar en te kijken wat wij de mooiste verpakkingen van 2014 vinden.

 

Al jaren lest Brand met water, hop en gerst de dorst in het zuiden. En na jaren hetzelfde bierflesje te hebben gebruikt, vond de brouwerij het tijd worden voor een nieuwe uitstraling.

Het resultaat is een fles met een halsetiket en kroonkurk in aardse pasteltinten voor iedere biervariant. Het buiketiket is vervangen door een reliëf met het logo van de brouwerij. En juist het reliëf in het glas, goed voelbaar bij het vasthouden, zorgt voor die robuuste uitstraling die bij een echt mannelijk biertje hoort.

Brand ziet het nieuwe ontwerp ook als een ‘Ode aan Bier’. “Circa tachtig procent van je smaak wordt bepaald door wat je ziet en voelt”, legt marketing manager Marc Scholten uit. “De nieuwe verpakking bevestigt de huidige Brand-drinkers in hun keuze, maar spreekt ook een nieuwe doelgroep aan die misschien denkt dat Brand te oubollig is.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *