NLPE-partner HD Packaging: sterker merk dankzij duurzame verpakking

Duurzaamheid staat bij iedereen op de agenda. Maar hóe? Wat is voor uw product de meest duurzame weg? HD Packaging zet proactief in op gerecycled materiaal.

Steeds meer consumenten zamelen hun kunststof verpakkingsafval in, maar concreet merken ze hier vervolgens weinig van. Zonde, want als het resultaat van deze inzamelingen direct zichtbaar is wordt waardeloos kunststof afval ook in de ogen van de consument een waardevolle en duurzame grondstof voor nieuwe producten. Voor u liggen hier grote kansen om gerecycled kunststof als communicatiemiddel in te zetten. Daarmee toont u consumenten bovendien dat u écht voor duurzaamheid gaat. De perfecte circulaire keten, die het belang van inzamelen benadrukt en stimuleert. De kwaliteit van flessen, gemaakt van gerecycled materiaal, is exact hetzelfde als van flessen gemaakt van virgin materiaal (nieuw gedolven grondstoffen). Toch zijn er enkele cosmetische eigenschappen om rekening mee te houden: r-PET heeft bijvoorbeeld een iets donkere zweem en r-HDPE in zijn pure vorm grijsgeel van kleur. Toch zijn het juist deze eigenschappen die u kunt inzetten als herkenbaar element van een fles met gerecycled kunststof als basis. En dat terwijl de flessen door middel van inkleuringen en labels ook volledig zijn aan te passen, zodat ze in lijn zijn met uw merk, product en doelgroep. HD Packaging is van mening dat er veel mogelijkheden zijn met mengvormen, waarbij een bepaald percentage gerecycled kunststof wordt gemixt met virgin materiaal.

De jarenlange ervaring met kunststof flessen geeft HD Packaging de kennis om proactief in te zetten op gerecycled materiaal. Naast maatwerk maakt het via www.gerecycledeflessen.nl een groeiend assortiment gerecyclede flessen in kleine oplage voor iedereen beschikbaar. Samen met deskundigen, ontwerpers en leveranciers heeft het bedrijf alle expertise en creativiteit in huis om tot de beste verpakking voor een product te komen. Het team van HD Packaging helpt met materiaalkeuzes, maar ook met visualisaties waarin duidelijk wordt wat gerecycled kunststof doet voor uw merk of product.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *