NLPE-partner IPP: duurzame materialen

De markt blijft volop in beweging wanneer het gaat om duurzame verpakkingen. Steeds meer consumenten willen een verpakking gemaakt van duurzame of hernieuwbare grondstoffen. IPP ziet daar als materialenspecialist een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Met haar uitgebreide kennis van basismaterialen adviseert IPP brand owners, verpakkingsdesigners en verwerkers over de inzet van het juiste basismateriaal. En hoe op een efficiënte manier duurzame materialen ingezet kunnen worden.

Folie

Verpakkingsfolie beschikt over belangrijke eigenschappen die zorgen voor vochtresistentie, goede sealbaarheid of een ademend karakter voor het vers houden van producten. IPP heeft uitgebreide mogelijkheden voor verpakkingsfolies, waaronder lamineer- en tray folies met allerlei barrières voor het optimaal verpakken van uw product. Voor folieverpakkingen is recycling de sleutel naar een duurzame verpakking. Door het inzetten van één foliesoort kan uw verpakking probleemloos gerecycled worden.

Biofolie

Biofolies worden steeds vaker en breder ingezet voor verpakkingstoepassingen. IPP biedt een breed assortiment biologisch afbreekbare en composteerbare folies die gecertificeerd zijn volgens de Europese EN 13432 standaard. Onze biofolie range bestaat zowel uit verpakkingsfolies als kant-en-klare bio afvalzakken.

Wilt u meer weten over duurzame materialen voor verpakkingen? Kom naar het NL Packaging Event en bezoek ons op stand C06! www.ipp.nl

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *