NLPE-partner Plato Product Consultants: van idee tot realiseerbaar ontwerp

Plato product consultants is een ontwerp- en adviesbureau gespecialiseerd in het ontwerpen van verpakkingen. Uw idee wordt omgezet in een realiseerbaar verpakkingsontwerp. Dankzij de jarenlange ervaring beschikt Plato uit een ruime expertise op het gebied van productontwikkeling, projectmanagement, educatie en creativiteitssessies.

Hot2Home Frites verpakking | LambWeston

Een van de meest recente ontwerpen van Plato product consultants is de Hot2Home Fritesverpakking van LambWeston. In 2014 spotte deze merkeigenaar de opkomst van Home Delivery. In Europa is dit het snelst groeiende kanaal, onder andere in gang gezet door de bezorging van hamburgers en kebab. Deze maaltijden worden altijd voorzien van frites, maar helaas komt deze frites slap aan bij de consument. De vraag van LambWeston, een van de grootste fritesleveranciers van de wereld, was dan ook om een verpakking te realiseren specifiek voor thuisbezorging. Na analyse bleek dat vocht, vrijkomend uit de frites, de oorzaak is van het slap worden. Verlies van warmte speelt een veel minder belangrijke rol, onder andere door het gebruik van geïsoleerde en verwarmde tassen. Door in de verpakking een ventilatiesysteem aan te brengen waardoor de dampende friet zijn vocht kwijt kan, komt vanaf nu de patat wel krokant aan bij de consument. De verpakking wordt plat uitgeleverd, is eenvoudig en snel op te zetten, en te sluiten met een in de verpakking geïntegreerd deksel. De vorm van de verpakking sluit aan bij de beleving die consumenten bij een fritesverpakking hebben en het materiaal is karton met een milieuvriendelijke coating.

Gift Packs Ketel One | Nolet Distillery

Al tien generaties lang distilleert de familie Nolet jenever in Schiedam. In de VS brengt de familie wodka op de markt onder het merk Ketel One. Al meer dan een decennia ontwerpt Plato product consultants geschenkverpakkingen voor Nolet. Voor eind 2018 werd opnieuw een geschenkverpakking gemaakt voorzien van twee glazen, een barspoon en een fles Ketel One Vodka. De verpakking bestaat uit een gethermovormd kunststof APET-interieur waarin de fles, glazen en barspoon worden geklikt en een bedrukte golfkartonnen omdoos.

2 Liter Melk kan | Farm Dairy

Farm Dairy speelt in op de trend om zich te onderscheiden in de zuivelmarkt en heeft Plato product consultants een 2-liter melkkan laten ontwerpen. De melkkan onderscheidt zich van voorgaande verpakkingen, is functioneel, maar heeft een zachte en vriendelijke uitstraling, en is door de grote handgreep goed uit te schenken. De 2-liter HDPE-melkkan wordt met blow moulding geproduceerd en staat in de schappen van Lidl en Albert Heijn. Bij Albert Heijn is ook een variant te vinden waarvan het materiaal PE op basis van rietsuiker is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *