O-I verbetert ‘look-and-feel’ van Bruggeman’s toonaangevende brandy’s

Owens-Illinois, ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, ontwierp recent een nieuwe fles voor drie merken van Bruggeman, distilleerder en distributeur van sterke dranken en leider in het brandysegment. De nieuwe look benadrukt het premium karakter van Dujardin Vieux, bestemd voor de Nederlandse markt en van Domaine de Bressac en Domaine du Vieux Couvent, toonaangevende merken in België.

Bruggeman vergeleek de verschillende brandymerken om te achterhalen op welke manier de nieuwe fles zou opvallen in het schap. Dit leidde tot een aantal specifieke eisen: een fles met een langere hals en bredere schouders, die voor consumenten eenvoudiger en handiger in gebruik is. Met dit in het achterhoofd begon O-I aan het ontwerp van de nieuwe fles. Het resultaat is een opvallende, stevige fles met een slanke hals en een makkelijker te hanteren trapeziumvorm.

Grégory Maurissen, Marketing Director Benelux bij Bruggeman: “Ons bedrijf heeft een lange geschiedenis in kwaliteitsvolle sterke dranken. De nieuwe verpakking moest invulling geven aan dit premiumconcept door een meer moderne en eigentijdse look-and-feel. Tegelijkertijd was het belangrijk dat onze merken herkenbaar bleven voor onze klanten. De nieuwe fles weerspiegelt perfect het karakter van onze brandy’s en verhoogt de merkherkenbaarheid.”

Merkverjonging

“In de afgelopen jaren hebben we verschillende van onze sterke dranken gerebrand, met als doel deze te introduceren bij een jonger publiek en tegelijkertijd herkenbaar te blijven voor onze trouwe klanten,” vervolgt Grégory Maurissen. “O-I is al meer dan 30 jaar onze bevoorrechte partner voor de ontwikkeling van nieuwe glasverpakkingen en heeft ons ook nu weer uitstekend geholpen.”

Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits en Wine Packaging bij O-I Benelux: “Door de jarenlange samenwerking met Bruggeman wisten we precies waar hun behoeften lagen, en konden we de geschiedenis en waarden van het bedrijf vertalen in het design van de fles. De ontwikkeling van deze nieuwe fles heeft onze samenwerking nog meer versterkt.”

De nieuwe flessen van Dujardin Vieux, Domaine de Bressac en Domaine du Vieux Couvent zijn al beschikbaar op de Nederlandse en Belgische markt.


Etn. Bruggeman

Bruggeman is een Belgische producent en distributeur van sterke dranken. Het bedrijf opereert in de jenevermarkt onder de merknamen Peterman, Smeets en Hertekamp. De rijke geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1884. Door continue productinnovatie, zoals een focus op mixmogelijkheden met softdrinks, is Bruggeman uitgegroeid tot de onbetwiste nummer één in de Belgische jenevermarkt.

Naast Peterman, Smeets en Hertekamp brengt Bruggeman ook onder meer Label 5, Poliakov en Comptoir des Flasks op de markt. Deze merken zijn onderdeel van La Martiniquaise, de Franse groep waar Bruggeman sinds 2009 toe behoort.

Jaarlijks produceert Bruggeman in zijn distilleerderij in Gent miljoenen flessen jenever, vodka, rum, pastis, whisky en aperitieven voor de Belgisch-Luxemburgse markt en diverse exportlanden. In 2016 haalde Bruggeman een omzet van 29,6 miljoen euro

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *