Rob Groeneveld blaast Victoria nieuw leven in

Rob Groeneveld (72) barst van de ideeën. Hij heeft al veel merken en producten achter zijn naam staan. Hij bedacht onlangs het Long Blond Animal Bier, de Coolkeeper – golfkarton als isolatie voor blikjes – en heeft ook het oudste watermerk van Nederland in handen.

Rob Groeneveld zit nooit stil. De Rotterdammer begon op de grote vaart en kwam vervolgens aan de wal om bij een producent van aandrijf- en transportkettingen aan de slag te gaan. Zo kwam hij in de wereld van de motorsport terecht. De eerste merknaam die hij in de jaren zeventig bedacht was Lookwell, voor motorkleding. Het merk bestaat nog steeds.

Eau Revoir

Een andere vondst van Groeneveld is het watermerk Eau Revoir. Je moet er maar opkomen … Hij verkoopt de flesjes water aan hotels, restaurants en andere bedrijven die hun gasten of klanten iets bijzonders willen meegeven bij vertrek. Zo zijn er meer merken aan Groenevelds brein ontsproten: Volendamse Croquetten bijvoorbeeld. Of het Volendamse bier Ruige Muts, de bijnaam voor de bonte mutsen die Volendammers vroeger droegen.

Ook het oudste watermerk van Nederland, Victoria, heeft hij in handen. Zelfs de originele flessen zijn in zijn bezit. Het Victoriawater werd in 1881 voor het eerst gebotteld, in Rotterdam.

Victoria

Het merk Victoria begon als Victoria Bron NV in Rotterdam, maar later is het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd. Sinds 1891 mag Victoria het wapen van de koningin-moeder voeren. Ook mag Victoria zich vanaf 1958 hofleverancier noemen. Frisdranken Industrie Nederland, Coca Cola Dongen en Skol Breda zetten het product succesvol in de markt. Groeneveld verwierf het merk en, na het een aantal jaren te hebben laten kabbelen, levert hij nu Victoria-bronwater aan een groot aantal gerenommeerde bedrijven waaronder Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam en het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom.

Rob Groeneveld houdt zich niet alleen met oude merken bezig. Onlangs nog ontwikkelde hij Long Blond Animal bier, gebaseerd op de grote hit van rockband Golden Earring. Een kleine brouwer maakt dit blonde bier. Die brouwer vult alleen in blik af en dat bracht Groeneveld op het idee om van Long Blond Animal een serie te maken: een fraai collector’s item in blik voor de verzamelaars. Dit artikel werd gepubliceerd in Verpakken 2/2019 (juni).

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *