SUPERFAST inspireert met ‘Challengers’

Vandaag  staat tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de verpakking centraal op het event SUPERFAST , georganiseerd door BNO Nextpack en de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen. Het thema van SUPERFAST is dit jaar ‘Challengers’

Biopolymeer uit olifantsgras

Jan-Govert van Gilst sprak vanochtend  over Vibers. Een nieuw materiaal, gemaakt uit olifantsgras. Het is een alternatief voor kunststof. Vorige week werd bekend dat DOEN Participaties en VP Capital 1 miljoen euro investeren in Vibers. Dit gras wordt in Nederland geteeld en staat bekend als CO2 slurper. Hier is dus sprake van een biopolymeer als alternatief voor plastics. Made in Holland materiaal, dat ook geschikt is voor luxe verpakkingen, bijvoorbeeld voor cosmetica.

Verpakkingsspecialist Nathalie de Boer van AH sprak over de uitdagingen waar AH tegenaan loopt om 28.000 verpakkingen te verduurzamen.

SUPERFAST is een jaarlijks terugkerend event op het gebied van design, innovatie en packaging. Met een reeks korte stimulerende 10 minuten presentaties van sprekers uit verschillende sectoren wil SUPERFAST het publiek inspireren en informeren. Het thema van SUPERFAST#6 is “Challengers”. Wie zijn de uitdagers en wat zijn de uitdagingen voor de ontwerpwereld en de industrie op dit moment.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *