Terugblik op de mooiste verpakkingen van 2016: #1

Prophecy door VBAT

Met 2017 in zicht, staan we stil bij de tien mooiste designs en verpakkingen die het afgelopen jaar in Verpakken zijn verschenen.

Prophecy is de naam van deze bijzondere whiskyfles, die zonder twijfel een mooi kunstwerk op zichzelf is en terecht onze lijst afsluit van de mooiste designs die dit jaar in ons blad hebben mogen staan.

Designbureau VBAT kreeg de eer en uitdaging van de huidige koning van Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wanchuck om een fles te ontwerpen voor de 60ste verjaardag van zijn vader Jigme Single Wanchuck. De oud-koning ontving een verguld exemplaar. Tevens werden er 3.000 niet-vergulde flessen besteld voor de gasten die aanwezig waren tijdens het feest. De vorm van de Ravenkroon was de belangrijkste inspiratiebron voor het ontwerp van de fles. Stuk voor stuk werden de flessen met de hand gegraveerd. De zwarte lakzegel op de hals vertoont de raaf in reliëf. De vier schedels in reliëf staan voor de goden die de drager van de kroon beschermen en ook de drinker behoeden voor het kwade.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *