Van Heertum Design VHD ontwerpt nieuwe fles Wynand Fockink                      

Wynand Fockink is een van de oudste merken in Nederland en een iconische naam in Amsterdam als je het hebt over jenever. WF is opgericht in 1679 en produceert op traditionele wijze likeuren en jenevers. WF is een bedrijf waar vakmanschap elke dag wordt gevierd. Van Heertum Design mocht de nieuwe fles voor dit iconische merk ontwerpen.

Historische verhalen

De distilleerderij van WF bevindt zich in de “Pijlsteeg”, Amsterdam, waar de “wereldberoemde” WF-bar zich bevindt. Toeristen en inwoners bezoeken de bar voor de ervaring van hun leven. Voor de vele verschillende drankjes en de talloze unieke en soms gekke historische verhalen die worden verteld door de enthousiaste bar crew. Alles bij WF heeft een verhaal, elke smaak heeft een doel, elke slok heeft een traditie. Een uniek merk op een uitzonderlijke locatie met een grote geschiedenis en ambacht.

Met de introductie van deze nieuwe en unieke fles, waar elk onderdeel van het etiket een verhaal te vertellen heeft, van de eenvoudige vorm tot aan het lettertype dat op het etiket worden toegepast. Als onderdeel van het logo is het gebouw van de bar geïllustreerd.

Informatie aan binnenkant

De belangrijkste informatie is te vinden aan de binnenkant van de fles, op de achterkant van het achteretiket. Het is een zeer oude kaart van Amsterdam met de exacte locatie van dit uitzonderlijke proeflokaal op een van de mooiste   plekken in Amsterdam. “En… nooit verkeerd om een kaart bij de hand te hebben na een bezoek aan het proeflokaal ;-)”, zeggen de ontwerpers in het persbericht.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *