VHD creëert 2e editie Balmoral Serie Signaturas ‘Paso Doble’

Vorig jaar introduceerde Royal Agio Cigars hun nieuwe samenwerkingsplatform, Balmoral Serie Signaturas. Hiervoor creëerde VHD de eerste editie “Dueto” en de designstrategie voor toekomstige samenwerkingen. Nu is ook de tweede editie een feit, die dit jaar op de IPCPR in Las Vegas zijn

debuut zal maken.

Samenwerking

Dit jaar ging Boris Wintermans (Royal Agio Cigars) een samenwerking aan met Litto Gomez (La Flor Dominicana). Beiden delen dezelfde passie voor het ontwikkelen van inspirerende, unieke sigaar blends, en ieder heeft zijn eigen methode om dit te doen. Litto verwerkt speciaal gekweekte tabak uit zijn eigen boerderij in La Canela, Dominicaanse Republiek, terwijl Boris meedogenloos de wereld afzoekt naar de meest unieke premium-tabak.

Met de Spaanse heritage van Litto en een product waarin tabaksoorten verweven zijn met elkaar door een aparte ‘dans’ van smaken die trouw blijft aan de kenmerkende mengstijl van elke sigarenfabrikant, was de naam ‘Paso Doble’ geboren.

Spaanse traditie

“We hebben onze inspiratie gehaald uit de Spaanse traditie, stierenvechten.”, legt Rob van Heertum, partner bij VHD, uit. “De gouden patronen op de prachtige matador-kostuums, de dans van de ‘la capa’ (cape) die de matador creëert in het gevecht met de stier, de hoorns van de stieren, het zwaard, enz., vormden meer dan genoeg inspiratie om het creatieve brein op te starten. De hoofdrol is nog steeds voor het creatieve element op de kisten, zoals bedoeld in de design strategie die we vorig jaar hebben opgezet. We willen door de jaren heen, op de US markt, herkenning creëren voor dit prachtige samenwerkingsplatform, wat nu al super wordt ontvangen. Dit creatieve element vormt dus ook weer de basis voor de ringen en omdat de sigaren met de hand worden gemaakt, wilden we dit vakmanschap ook gebruiken in het ontwerpproces.”

Decoratief

VHD illustreerde het decoratieve Spaanse deel  daarom met de hand; decoratieve matador-elementen, de draaiende en zwaaiende onderdelen van de cape, die het blenden van smaken symboliseren. Een stijl die wordt doorgezet bij de sigaarringen. Op de ringen worden de namen van Boris en Litto verwerkt inclusief elementen zoals de hoorns van de stier en het zwaard.

In totaal heeft Van Heertum VHD creaties voor 3 verschillende sigarenmodellen en 3 verschillende houten kisten gemaakt. Zoals vorig jaar is veel aandacht besteed aan de afwerking, drukprocedés en veredeling van de kist, labels en ringen om er weer een echte eyecatcher van te maken. “Een creatie die het waard is om twee legendes binnen een luxe markt te representeren.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *