VHD restyling voor iconische Bols Genever Range

Onlangs heeft Van Heertum Design het ontwerp van de Bols Genever-range vernieuwd, die bestaat uit de jonge genever, zeer oude genever, corenwyn 2 en corenwyn 6.

Eén fles en drie kruiken die nog meer uitstralen onderdeel te zijn van één Bols familie. Met verwijzingen naar het erfgoed en Amsterdam. De stad die aan de oorsprong heeft gestaan van een merk dat, nu meer dan ooit, staat voor vakmanschap, smaak, topkwaliteit en Amsterdamse lef.

Design notes:

– Om trouw te blijven aan de indrukwekkende Bols Historie (sinds 1575) is gebruik gemaakt van de authentieke genever fles en kruiken. Voor de kruiken is wel gekozen voor een specifieke productiemethode waarbij grove treksporen in de kruiken zichtbaar zijn (ook zichtbaar door de etiketten heen). Dit geeft een authentiek robuuste uitstraling en extra houvast.

– Introductie van een identieke design lay-out voor de complete range, om visueel één sterke familie te creëren.

– Introductie van een nieuw klassiek centraal gepositioneerd Bols logo, met een sterke link naar de herkomst; Amsterdam 1575.

– Op het hoofdlabel (bovenlabel) bevinden zich smaaknotities en historische info.

– Het onderlabel vertoont de soort, hoge kwaliteit, herkomst en vakmanschap.

– De twee luxe corenwyn varianten onderscheiden zich door extra folie en embossing gebruik op de labels en het welbekende corenwyn openingslintje.

– Daarnaast zijn er ook tussen elke individuele variant kleine nuanceverschillen ingebouwd, om een duidelijke rangorde van kwaliteit en diepgang aan te geven. Denk hierbij aan; glas of kruik, zilver folie of goud folie, open of gesloten munten, blauw of zwart logo, blauw of goud wapen, etc.

Over Bols

BOLS is een ras-Amsterdams merk en het oudste gedistilleerd merk ter wereld. Op de Rozengracht, aan de rand van de Jordaan (maar midden in het leven) begon de Bols familie hier aan het eind van de 16e eeuw distilleerderij ’t Lootsje. Amsterdamse lef en ondernemersgeest gaan hand in hand door de geschiedenis van het familiemerk. Amsterdam heeft haar succes te danken aan een familiaire, tolerante manier van zaken doen. Zo ook voor Lucas Bols. Hij wist zijn handen te leggen op een overvloed aan specerijen vanuit alle windstreken. Toen hij in 1719 het leven liet, liet hij meer dan 300 recepten achter voor likeuren en spiritualiën (sterke dranken).

De oude lijn van Bols

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *