Wouter Friso derde partner opkomend creatief bureau Today

Bij het Utrechtse bureau Today is Wouter Friso (37) per 1 januari partner geworden. Samen met oprichters Robbert Smit en Bob Derksen vormt hij nu de directie. Het bureau maakt een snelle groei door, en werkt voor opdrachtgevers als de Rijksoverheid, KNOPS, Ballast Nedam en KPMG. Met Wouter Friso versterkt het bureau de creatieve en strategische slagkracht.

Wouter Friso werkte al enige tijd als zelfstandige samen met Today. Wouter Friso begon – na een studie in de VS – zijn carrière bij TBWA. Daarna werkte hij als freelancer 8 jaar voor diverse (internationale) designbureaus. Als senior ontwerper maakte hij werk voor B2B-, B2C- en FMCG-klanten, zoals Albert Heijn, Hema, Heineken, ABN-AMRO, ING, AkzoNobel en Heinz.

Wouter Friso (midden) is de nieuwe partner bij Today

Today heeft in korte tijd een stevige marktpositie verworven. En is nu klaar voor een volgende stap in haar ontwikkeling. Recent veroverde het bureau de eerste plaats in de “who-to-watch” lijst van vakblad FONK waarmee Today opgenomen wordt in de top-50 van Nederland. Wouter Friso heeft als taak gericht te werken aan de langetermijnstrategie van Today. Met een vast team van 10 creatieven en strategen, aangevuld met zelfstandige specialisten, begeleidt Today opdrachtgevers bij bouw en onderhoud van merkidentiteit en het ontwikkelen van campagnes.

Bob Derksen:

“Wouter is voor ons de ideale versterking om als team door te kunnen groeien. Hij is analytisch, open-minded, scherp en slagvaardig als art-director. Ik kende Wouter al voor de ‘oerknal’ van Today, toen we samen als freelancers werkten voor bureaus als Design Bridge en BrandNew Design.”

Robbert Smit:

“Het is zeldzaam dat je iemand tegenkomt die zo uit hetzelfde hout gesneden is. Wouter heeft dezelfde ambitie als wij, is bezeten van ons mooie vak en heeft de juiste zakelijkheid. We delen dezelfde drive om als snel opkomend bureau de markt in beweging te zetten. We vallen op door ons creatieve werk, werkwijze en open cultuur. Ik ben trots dat we met Wouter daar nu nog verder in kunnen gaan.”

Wouter Friso:

“Het is een ontzettend mooie uitdaging om met het talentvolle team van Today naar het volgende niveau te groeien. Onze ambities zetten we nu al om in resultaat. Zo wonnen we dit jaar verschillende pitches van andere gerenommeerde bureaus. Bij Today kan ik mijn als freelancer opgedane kennis en inzichten nu volop inzetten. En van Today de one-stop-shop maken voor merkidentiteit en campagnes.”

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *